i vinter håller denna mig varm

Nu är den min, och den invigdes genom att mocka bajs i morse.


säg hej till kozca!

 
ALLA BILDER TILLHÖR JOHANNA VIKLUND,
jag har endast lånat dom för att visa upp för er mina nära och kära så fin hon är!
 
 
 
 

Nu ska denna KL vinterjacka få flytta in i min garderob

Till helgen då jag åker hem till sundsvall så blir det en sådan här jacka som får följa med hem ,tjohooo!


Köpt mig en till gpa

Denna gång en blå, har tänkt ut en snygg tävlingsoutfit där denna ska ingå. Är inte samma modell som den på bilden utan nyare.


Provridning - hoppning

Onsdag , ingen skola utan provrida igen istället. Idag hoppade jag henne och det gick riktigt bra!
Fina fina tjejen.

-
Efter jag ridit så stannade vi kvar och hjälpte till att löshoppa loppan, så sjukt söt liten ponny! Sen körde Johanna hem mig igen.
Hittills har det varit en riktigt bra dag. Ciao


Igår kväll var jag hos tjockisen

Han var fet som en ko så jag gav honom morotsäppeltårta för att bygga på fettet lite till. Älskade finaste bästaste vän, vad vore jag utan dig? Två nya täcken fick han på sig också så han inte fryser.

 


GPA speed air evolution

- SÄLJES -


Välsparad gpa säljes.
Aldrig avramlad i eller tappad. Strl. 56

Skickar fler bilder vid seriöst intresse. På bilden är hjälmen blöt på ett ställe därför mörkare i färgen där. Lite använd då den är för liten för mig.

1800kr

Bjuder på fraktkostnaden vid snabb affär. 0768066877


samhälleslektion, carre, provridning

sitter på samhälle och pratar om löner. Nyss knoppat och lindat i stallet.
Ikväll blir det till carreboy och sedan kanske en provridning.
bilder och filmer kommer, sho.

ny header

hade tråkigt nu på rasten och slängde ihop en ny header. Blir ännu en ny då jag har en ny häst så fort jag fixat bilder. Snart är jag på g igen.
 
 

bloglovin is what i love

när mig blogg är på g igen, om typ ett par veckor, så tycke rjag att du kan följa mig på bloglovin. bara för att vara lite snäll. och det gör då här: <a href="http://www.bloglovin.com/blog/4184025/?claim=vj6w5vra58a">Följ min blogg med Bloglovin</a>

träning är till för att förbättra din lägsta nivå

kom en timme för sent till skolan igår så missade markarbetsträningen som jag skulle haft på dexter och satt på sidan istället. Men det är lärorikt det med. Idag ska jag äntligen åka och pussa på min bäbis som jag saknar så grovt. lilla carambo <3 funderar tusen gånger om varje dag på att flytta hem honom igen så att jag kan få pussa på honom varje dag men tänker då alltid om. Varför ska jag vara självisk och ha honom här när hna har det så bra där? jag får nöja mig med att träffa honom en gång i månaden istället för 4 gånger per dag helt enkelt. det är svårt men det går.

Drar iväg för provridning , igen

Ska snart till stallet för att ta in hästarna och sedan blir det ännu en provridning i skog. Denna kväll ska jag titta på den här riktigt fina hästen. Håller tummarna, ciao


Invigning på skolan

Mingel mat med massa gamfolk. Invigningen på skolan firas med bland annat rökt oxhjärta. Shoo


Chillmode på Mittuniversitetet

Emma och Lisa står för bilden, besök på brottsplats


provridningar x2 på g

sitter hemma och käkar frukost med två tiggande hundar vid min sida, mysig måndag. Har fortfarande inte hittat någon häst som passar mig så där så att det bara säger klick och börjar få hästabstinens här. 2 till provridningar på g, en ponny och en storhäst. hoppas på det bästa. Här är en av dom som ska provridas, en stor häst vid namn Altaskin Goldie. 4 årigt sto.
 

Provridning Mack Fame

November 2012


Markarbete Cigoria

november 2012


Fin dag för voffsen

Igår när jag ändå var hemma så fick voffsen en varsin redig promenad. Ella fick gå först en sväng sedan fick Bella busa med blanca och leka av sig i skogen och i vattnet. Så härligt att se dom så lycklig. Älskade voffs<3


Hands up för skolmat

..eller?


Och så var det provridning igen

Igår så körde Alvina hit macken så jag kunde prova rida honom här. Allt gick bra hon var väldigt lugn och trevlig i stallet även fast han inte varit i det här stallet tidigare.


Stannahemmadag

Idag kom våran hyresvärden för att fixa till duschen så jag blev tvungen att stanna hemma. Bella kan vara lite vaktig av sig och kommer det en okänd man och kliver in i vårat hem när vi inte är hemma så vet jag inte hur hon skulle reagera. Sen tycker lill Ellson inte riktigt om okända män så dom två tillsammans ensam hemma när han kliver in kändes inte som någon bra plan.
-
I alla fall så äter jag glass med nougatsås och bananer just nu. Och tittar på tvd säsong 4. Så underbart.


Ännu en provridning

Igår var jag på ännu en provridning, denna gång i Kramfors. Hästen var gudomligt fin i ridningen, en riktig Emelie häst. Mer än så säger jag inte ;)


lördag mitt på dagen

sitter och väntar på att mamma ska komma hem från stallet, då blir det först donken sen upp till hålan. Har smörjt in mig själv med tigerbalsam men råkade peta mig i ögat innan jag hade tvättat händerna så ena ögat gråter nonstop, ibland så verkligen lyckas jag :)
 
Nu ska jag ut och gå med bellson.
 
laaaater homie
 
 

provridning film/utvärdering

Innan du ser filmen i inlägget nedanför så läs gärna.


Jag valde att skapa ett videofy konto för att jag inte vill ladda upp det här på youtube, jag vill inte att den ska vara så lätt att få tag i och att se. Jag vill att folk som jag vill ska se denna kan se den, inte alla. Och det är av den anledningen att jag red riktigt dåligt igår. Jag var tvungen att gasa gasa gasa vilket inte var det lättaste då jag verkligen inte kom åt henne med skänkeln. Sadeln + en tjock fårskinnsvojlock + ett tjockt schabrak gjorde så att mina skänklar låg långt ifrån henne och jag nådde verkligen inte henne. För att hålla galoppen så var jag tvungen att ha kort tygel vilket ger mig en ostabil hand. Eftersom jag inte kommer åt henne och har handen där fram där jag har den kan jag inte riktigt sätta mig ner och rida henne utan jag mer åker med. MEN det är varken hästen eller utrustningens fel att jag red som jag gjorde. Min ridning är det endast jag som kan styra över och ansvara för, ingen annan. Och jag kanke inte red henne perfekt igår men jag kommer rida henne perfekt om ett halvår, för jag ska träna mig till det här. För det är även bara jag som kan förbättra mig, ingen kan göra det åt mig. Allt handlar om vilja, känsla och tålamod.


Hon är en väldigt fin ponny i botten, hon behöver bara finslipas lite.

Minna är ett 7årigt D-ponny sto, läs sista ordet igen och du har hela beskrivningen på henne. Hon är ett riktigt sto, det förvånar mig att hon inte är fux faktist. skämtåsido. Hon är en dam med mycke egen vilja som man inte bara kan plocka bort. Hon gör inga dumheter utan hon vill lixom få bestämma lite själv. Och det gillar jag, hon är ingen robot - hon är en häst.


Hon är rätt så stel i hela kroppen men väldigt följsam i munnen och halsen. Man får verkligen rida fram henne länge då det ger stor skillnad. När hon väl är igång så blir hon roligare att arbeta med. Seg är hon, väldigt seg. Kan arbeta i en fin arbetsform i skritten, kan hålla den ett tag till och från i traven men inte alls i galoppen. Hon är för svag för det.



Skulle behöva sätta muskler lite här och där då ork, uthållighet och styrka är något hon saknar.


Hoppar allt i alla lägen, väldigt säker i hoppningen. Helt säker på titthinder. orädd av sig i alla lägen. Är inte så rädd om sig så att hon överhoppar sig så mycket att hon hoppar luft över varje hinder men så pass rädd om sig att hon är nog med att inte peta en bom. Inte en enda bom föll igår och då hoppade vi ändå små hinder och det är då dom flesta brukar vara som slarvigast. I hoppningen är det mycket gasa gasa gasa hela tiden.


Har hon en bra rytm och ett bra tempo in så kommer hon perfekt, om man låter henne dvs. Vilket jag inte gör. Jag vill ha kontrollen, jag vill lägga avstånden själv och trycka av när jag bestämmer mig för det. Samma sak gäller henne. Hon vill lägga avstånden själv och trycka av när hon vill. Så det blev rätt så kaos. Jag försökte lägga henne sm jag ville medans hon redan hade skött det själv vilket resluterar i att hon trampar om, kommer för nära och hoppar av. Språnget blir slarvigt och rent ut sagt dåligt och jag följer inte med över hindret. Hon hoppar i alla lägen, även fast jag krånglar till det.


Vi hoppade inga höjder igår då jag inte tycker att det är något man ska tvinga sig på. Höjd är något man tränar sig till, inte något man chansar sig till.


Känner du mig så tänker du just nu, men det här är ju ingen Emelie häst? Nej, det är det inte. En Emelie häst är en pigg häst med lätta svävande steg som dansar fram. Lätt i munnen och arbetsvillig. Mjuk och rörlig i hela kroppen. Suger tag i hindret så pass mycket att jag inte ens har en chans att lägga avstånden själv. Mycke power, mycke vilja.


Varför Minna då? Jo för minna är ingen Emelie häst. Minna är något helt annat än vad jag är van vid och kan. Jag tänker inte välja den lätta vägen, plocka en häst som jag redan vet hur jag ska rida. Där det bara är att styra och hålla i sig. Nej, jag tänker inte glida igenom det är på en räkmacka. Jag tänker göra det här den svåra vägen. Minna är en utmaning. Minna kommer få mig att gråta blod vissa träningar. Jag kommer bli arg, frustrerad och hopplöst förtvivlad på mig själv. Jag kommer ge upp hoppet tusen gånger om för att sedan ta nya tag lika många gånger. Jag kommer lära mig så mycket av det här. Jag kommer kämpa, jag kommer slita. Det här är ett projektarbete. Det här är en utmaning.

Provridning Minna

7årigt sto, D-ponny


fredag med kusimurren

 
Nyss vaknat, mår som jag är värd. Igår var det fredag. Efter jag kom hem från uppsala så färgade jag håret när mamma var och handlade kycklingrulle och fixade hästen, käkade den sen drog jag till Amanda för att fixa mig. Började dricka där för att sedan dra in till krogen runt elva. Blev memman och svenssons för att sedan vandra hem någon gång runt 3, tror jag. Missade Medina också, lyckatttttt.
 
just nu ligger jag och käkar bakismat, kycklingrulle igen ♥
Senare idag ska mamma köra upp mig och bellson till hol så jag kan pyssla om min sjuka pojkvän.
ciaaoråå

Nya jw ridbyxor

Det va dom som hade kommit. Lucky me. Nu ska jag färga håret sen utgång, ciao bitches


Fixar film

Är i Söderhamn nu, sitter i bilen och klipper ihop film från provridningen.
Funderar på att dra på krogen sen ikväll, Medina är i sundsvall så skulle va rätt så värt. Värt att fundera på. Ska i alla fall färga håret och åka och hämta ut ett paket som kommit, tror det är mina nya jw ridbyxor. Laater bro


Lämnar Uppsala

Rullade från Uppsala för ett tag sedan och är snart i Gävle. Då ska vi stanna och låta Bella kissa och sträcka på benen. Film + utvärdering på provridningen senarare. Nu sova!


mot Uppsala

Sitter i bilen med mamma och Felicia, på väg mot Uppsala för provridning. Har med mig lite plugg tänkte göra klart det sista när jag ändå inte har något bättre för mig. Duktiga jag.

-dagens outfit, ridkläder


barista + plugg

Stack ner på stan med felicia till slut. Det enda jag skulle köpa glömde jag att köpa. Känner mig rätt lyckad där. Vi drog på barista iallafall. Fikade. Pratade. När vi satt där inne på Barista kände jag hur mycket jag saknar mitt liv i sundsvall. Att sitta en vanlig vardagskväll med felicia på barista och bara vara. Gå runt på stan och drömma om alla fina outfits jag skulle kunna sätta ihop av dom plagg jag ser. Gå sena kvällspromenader med Bella längst ån med musik dunkandes i hörlurarna. Ta sista bussen till någon vän för att sedan måsta promendera i kylan hela vägen hem. Äta middag med min mamma och min syster. Göra mig fin för att gå en promenad. Känna mig vacker. Umgås. Vara. Leva. Skratta. Drömma mig långt ifrån sundsvall för att sedan ryckas tillbaka till verkligheten och inse att jag har det bra, precis där jag är. Jag måste bara uppskatta det lite mer. Sitta ner en kväll som denna vid middagsbordet med felicia på  andra sidan, musik dunkandes i hela lägenheten och en bunt med läxor framför oss. Skratta ännu mer. Jag saknar det. Men jag skulle aldrig ge upp det livet jag har för att få tillbaka mitt liv i sundsvall, men ändå, jag saknar det.
 
Iallafall sitter jag här nu med felicia och pluggar. Lyssnar på deppmusik och sjunger med. Cola på bordet och högar med plugg. Ska plugga klart 15 frågor till om Smittsamma Sjukdomar på häst för att sedan göra en header åt felicia så att hon börjar blogga igen.
seeyaaa later bro, ciao
 
 
 
 

dagens facelooook

 
håret i en boll, lätt röd färg på läpparna. drar mig mot stan, ciao

ny header

eftersom det blir nystart här så tänkte jag även på ett headerbyte då jag inte är så förtjust i hur jag ser ut på headern. så sitter och fixar det nu, dock är det sjukt svårt då jag inte gjort det på ett år, känner mig en aning hittade gamla bilder från min blonda tid här på gamla bloggen, jag passar verkligen inte blont hår. förstår inte hur mina älskade vänner kuna låta mig se ut på detta vis..
 

provridningar

Saknar Pula väldigt mycket idag, ovanligt mycket.
 
Sitter i soffan hemma hos mamma i sundsvall, laddar upp inför provridning i Uppsala i morgon. 
Väntar på att Felicia ska komma hem, hon är i stallet då hovslagaren är där för att sko hennes häst och sedan ska hon byta stall idag också så kan ta ett tag. När hon kommer hem blir det stan, kolla runt efter julklappar, känns små jobbigt, sedan dricka en chai om jag hinner. Tänkte eventuellt fara på en provridning hä ri sundsvall i dag också.
- Här är två klipp på en av hästarna som ska provridas i morgon:
http://www.youtube.com/watch?v=9R_JKvrPJvs
http://www.youtube.com/watch?v=azNwqi1ztdI
 
 
 

börjar om

öppnar denna blogg igen då jag avslutat pula.blogg.se pga att hon är såld. Tänkte radera allt gammalt men ångrade mig, det får vara kvar. Så kör vi nytt från och med nu