I have munchis fo' shizzle!

Jag och Johan håller på att fixa gotta såhär halv tolv en lördag kväll,

vaniljglass i en skål , skärt ner banan, lagt ner bitar av kexchoklad + kokat upp blåbärsoppa så den är riktigt varm och smetat över . Amazinggggg - munorgasm till tusen alltså.


mitt fina lilla hjärta

Bella kan konsten med att glänsa på bild , eller?


gårdagens bus och bravader

Igår så tog Johan med sig min Bella och kom förbi skolan, hon fick busa med Kira och Duvan, bilden nedanför visar hur fina lugna vänner duvis och Bella är .. Dom ser verkligen ut som monster. Men dom är i verkligheten bra vänner fast att dom busar med livet som insats typ. När dom är tillsammans så finns det inte en lugn stund kan jag lova er - men roligt har dom!

Efter det åkte vi till Kramfors för att köpa godis och uträtta lite ärenden och efter det åkte vi hem till Johans föräldrar och åt middag. Vid 12-01 tiden på natten åkte vi till Kramfors för att hämta hem Johans pappa som var på vinterfesten. Vi köpte med oss en underbar kycklingmacka hem, den satt fint lovar jag dig<3 grov kärlek till Sylos.


lydnadsträning med den stora svarta

Kom nyss in, har ätit middag. Idag serverades överkokta nudlar i en frigolitkruka, självklart medföljde plastbestick i sämsta kvalité och en mugg i miniformat.


Innan det så red jag lektion för våran duktiga tränare Brita Oldbring på fin hästen Nimbus Tau,
tänkte ännu en gång visa upp mina paint kunskaper för att lättare förklara träningen!

det blev inga höjder idag (vilket är synd då jag älskar att höja) utan idag fokuserade vi mest på att ha lydiga och lugna hästar.
*dom två lila sträcken är bommar upplagd på sockerbitar,
*det mörkgula är ett lägre räcke
*det gröna är två räcken uppställd med 5 och en halv meters mellanrum
*det grönsvart randiga är en markbom (travbom)
Första övningen:
komma i en lugn vänstergalopp in mot sockerbiten, landa i vänster galopp och försöka få till en lugn fin sväng för att sedan komma vidare in rakt på det mörkgula hindret (vilket var väldigt svårt för mig då jag är ponyryttare som har ponnysvängar inpräglat i huvudet så fort man kommer till svängar) sedan landa i vänster galopp och rida vidare för att kunna svänga upp och komma rakt inpå lila bommen på sockerbitarna.
- denna övning var inget för mig kan jag lova, som jag skrev där uppe så är ponnysvängar något jag gör automatiskt. om jag skulle få bestämma så är det komma snett in på lila socker bit, trampa till rejält åt höger över "hindret" så att han landar i höger galopp samtidigt som jag leder över hindret åt häger för att sedan så fort som möjligt komma fram till mörkgula, hoppa det halvsnett, sedan en jävla fart på "transportsträckan" fram till sista lila där jag också skulle ha snålat in nå så mycke jävulskt på svängen. Tur att inte jag får bestämma alltså.. Så det var lite kämpigt för mig att ta ut vägarna, speciellt när jag satt på en bjässe till häst. Men som tur är så är det en väldigt snäll och pålitlig bjässe som hoppar allt i alla lägen så han stod ut med mina ponnysvängar och kravlade sig över endå.
andra övningen:

Trava in på gröna, hålla hästen lugn och sansad så det inte blir för kort mellan räckena men endå ha lite power i språnget så dom räcker fram till räcke nummer två. Efter det rida rakt fram mot väggen och ta tillbaka hästen innan vägen, runda en sockerbit som stod alldeles vid väggen för att sedan vända upp och komma rakt mot bommen på sockerbitarna. Nimbus var väldigt känslig för både hand och skänkel så här kom vi antingen in i undertempo så att vi knappt räckte fram till räcke nummer två eller så kom vi i övertempo och jag hade ingen koll mellan hindrena.
Nimbus var fin idag och försökte sitt bästa medans jag kunde strula till det ibland, men har aldrig tidigare suttit på hästen så jag är nöjd med dagen och nöjd över hästen. Kan säga att det är en häst jag hemskt gärna sitter på igen.

fuck alla bröder som sviker en i nöden, tummen upp till dom som backar en till döden

nyss käkat middag med Julia och Emma, billys panpizza i storformat serverat på plastfat tilsammans med medföljande plastbestick som går sönder var och varannan gång. och till det serverades ljummen mjölk i minimala muggar. najs ♥

Har pluggat röven av mig idag men nu ska jag lägga resten åt sidan och röra mig ner mot stallet för en kortare uteritt i alla gångarter. Ikväll blir det film med fina vänner.


pink rider

min käre vän majsen har varit duktig och hittat ridbyxorna jag alltid velat haft,
(måste bara understryka att inlägget är seriöst)
helt ärligt så har jag alltid velat haft rosa ridbyxor, tycker att om man bär upp dom rätt - matchar med rätt färger - så är det riktigt grisigt snyggt. finns att köpa på ridsportonline.se för endast 399kronor, hur awesome!?
dock är det väldigt många som är emot rosa ridbyxor, men jag tänker bevisa för dom alla att det är äckligt snyggt så länge man inte slänger på sig dom tillsammans med en grön tröja, gul mössa, röda skor och en blå väst på det..
men kör man på rosa ridbyxor och sedan allt annat i stilrena färger så som svart, vitt , grått så kan det bli förbannat snyggt. kanske på sin höjd toppa det med en halsduk i samma rosa nyans eller kragen på en polotröja i samma rosa nyans som sticker upp under en stilren tröja.
har försökt gjort lite snygga bilder här för att demostrera hur jag menar. enjoy mina paintkunskaper!



den här ovanför ska föreställa m. halsduk  / den ovanför det m. pike under / ovanför det vanlig svart tröja


sen ska man ju självklart försöka matcha hästen med DETALJER till det också, alltså inte en helt rosa häst men detaljer på träns, schabrakskant mm.


gör som grodan, lev för hoppet



genne talar

läste ett mycket intresant inlägg på gennes.se blogg angående ländtäcken på orakade hästar som i vanligafall inte har täcke som jag tycker folk borde läsa och tänka efter lite extra på. Jag tror det är många som slarvar med ländtäcke just för att deras häst i vanliga fall går utan i hagen etc. så blir det lätt att man tänker "ääh, min häst klarar sig. Det gör han ju alltid annars".
Min ponny är orakad på vintern och får då verkligen en jätte fluffig tjock päls (och när jag säger jätte fluffig så menar jag verkligen JÄTTE FLUFFIG) men han måste endå ha ländtäcke på höst,vinter,vår.


alla ♥ dag

firade alla ♥ dag som singel igår med mina singelvänner, vi tittade på "wrong turn" och fetade i oss lite gotta. dock tappade man aptiten rätt så hårt när filmen började..
och så här söt var vi...


låt mig berätta vart jag kommer ifrån, berätta vart du kommer ifrån

sitter och lyssnar på gamlåten "kommer ifrån - snook" snacka om old memories.
har nyss varit nere på stallskötseln och slitit som ett djur. har inga fler lektioner idag, har bara ettpar uppgifter i pedagogiskt ledarskap som ska in + att vi ska läsa på om bakdelsvändningar från grunden.
så för min del blir det käka lunh - plugga - sova!

blev lättare trimning i ridhuset igår, gick förbannat asbra i början men sedan rakt åt helvete. synd.
så blir trimma en snabbis i ridhuset idag så jag kan sluta när det går bra, klarar inte av att sluta när det går dåligt.. måste seriöst vara en av dom värsta känslorna som finns - att ge upp. sedan får han vila + uteritter en vecka framöver.

lååång middag med gosfolk

Marre gick nyss ut genom dörren. Har haft långmiddag med henne, Julia, Caroline och Erika -MYSIGTTT.
Nu ska jag chillarunt på fb en timme ungefär och sedan vid sex ska jag upp till Marres lägenhet, följa med henne och Caroline ner och kolla till kycklingarna som kläcktes idag och sedan till stallet för en uteritt med Maja och Dylan. mysfaktor där också då? Vi tänkte skritta och trava två och en halvan bara så fläskbitarna får röra på sig lite.


fina flickor bjuder på fin bild! jag jullan och fanny en kväll för inte så länge sedan då vi spände fast 4 tefat bakom Johans bil och åkte (tolkade typ) riktigt rolig kväll. Dock skrev jag halsen av mig vid ett flertal tillfällen, that's hot!



true


frukost med pinglorna

har nyss varit och ätit frukost med Elin, Emma, Erika och Evelina
- varför har jag så många vänner som börja på E för?
Sedan så blev det svenska där vi fick en uppgift om att skriva en rapport. Jag gick då tillbaka hit till rummet för att skriva den men fastnade här. Ska skriva inledningen och skicka till våran Svenska lärare Sara för att få lite feedback innan jag börjar skriva. Det lär gå fort satt efter det blir det sova en timme och sedan har jag Hästkunskap med våran kung lärare Brita Oldbring!

film med tjejorna och donken med killarna

Igår kväll så såg jag, Julia och Elin på breaking dawn del1 - fortfarande dödligt bra film.
Efter det kom Johan och Andreas för att hämta upp mig och Patrik och så drog vi till härnösand för att tjocka donken, riktigt efterlängtat var det. hualigen ♥


kvälla pluttponnyn

ska gå ner till stallet för att ta in och kvälla pluttponnyn min,
han får vila idag och ridas ut en sväng i morgon.
han var så otroligt fin igår, hua ♥

härnösands ponnylag? kramfors ponnylag?

har funderat lite med Elin nyss över att byta klubb till antingen härnösand eller kramfors för att kunna åka på lite klubbtävlingar här i närheten. började då även fundera på att hoppa lag det sista året.. nja. känns lockande. får bli ett inlägg om mina tankar runt det senare ikväll.

dagens tråkiga dresscode

när man går på nordvik så går man antingen runt i ridkläder eller mjukisbyxor hela dagen för här uppe finns det inte så stor anledning till att klä upp sig.
så att idag blev det osminkad, utan hårförlängning, en tisha från någon random butik i london instoppad i ett par vanliga låga blåa jeans och en kofta från gina tricot.

alla ♥ dag presenter

satt från 13.00 till 16.00 och pillade nere på blomsterbinderiet, men det var det lätt värt.
hann göra två stycken, den ena ska till försäljning imorgon och den andra gjorde jag till en speciell person
inför alla ♥ dag. oh my god vilken tönt jag är.. men den ska iallafall mamsen få, och hon kommer bli glad över sin dotter hä-hä.

så här ser det ut på bild, som en jävla kaka. så mycket finare irl det lovar jag

sedan har jag en alla ♥ dag present åt min finaste bella som hon ska få tugga sönder, det läju inte hon ha något emot. tycker bara synd om mamsen som kommer måsta städa upp.
och så här ser bellas present ut

(elin rooth som är handmodell ;)


carambo

fotograferade ute på isen i lördags på förmiddagen, här är lite av resultatet
fotograf: Johan Westerlund







































































































och sist men inte minst - min favorit bild<3




klockren tjej

måste bara minnas det här till någon dag då allt bara känns grått:

annaellinor.devote.se

http://www.youtube.com/watch?v=_t9zQxmZ0C8&feature=player_embedded

havrepappan har blivit komiker såhär på kvällskvisten

haha, så sjukt sant det gubben säger.
äkta humor för oss hästfolk ♥
http://www.youtube.com/watch?v=gAz8mzBocu4
http://www.youtube.com/watch?v=55Q5NkjIPpk